Terug

Onze stem gaat naar... Huisarts Marinka Hamstra!

3 januari 2023
2 min
Onze stem gaat naar... Huisarts Marinka Hamstra!

Marinka Hamstra uit Borne is huisarts in Hengelo en bestuurder van HuisartsenZorg Twente. Zij is een van de genomineerden voor de Vrouw in de media Award 2022. Het publiek kan tot en met 14 januari stemmen op de kandidaten per provincie via vrouwindemedia.nl.

Nominatie

De verkiezing wordt jaarlijks in elke provincie gehouden, omdat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Volgens de website is Marinka genomineerd, omdat: 

Marinka steekt haar nek uit voor de belangen van patiënten en huisartsen. Ze is ambassadeur voor samenwerking in de Twentse (huisartsen)zorg en ze ging in gesprek met Minister Kuipers bij de landelijke huisartsenprotesten in Den Haag afgelopen juli. Tot slot is ze woordvoerder voor het onderzoek naar de nachtelijke sluiting van de spoedpost in Hengelo.

Voor ons genoeg redenen om een stem uit te brengen voor Marinka! Jij stemt toch ook?

Winnares strijd voor landelijk award

Per provincie maakte een regionale jury een selectie waar nu twee weken op gestemd kan worden. Uit de drie genomineerden met de meeste stemmen kiest een vakjury de winnares. Op 17 januari wordt in elke provincie de winnares bekendgemaakt. Zij gaat vervolgens tegen de andere provinciewinnaars strijden om de landelijke award.

Laura
Communitymanager
Laura
Laura heeft als achtergrond Communicatiewetenschappen bij de UvA. Zij is werkzaam als communitymanager bij Huisartswerkt.nl

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als physician assistant

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon