Solliciteren Huisartsenzorg

Solliciteren voor een stageplek of een nieuwe baan kost veel tijd en voorbereiding. Hoe pak je dat aan en waar begin je?

  1. Oriënteren: Ten eerste ga je je orienteren waar je naar op zoek bent. Wat lijkt je leuk om te doen en waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat voor functie? In welke sector? Waar ligt je eigen kracht? Want als je een helder doel voor ogen hebt, kom je des te overtuigender over als je voor het eerst gaat solliciteren. 
  2. CV versturen: Je curriculum vitae is meestal de eerste kennismaking met jou. Het is je visitekaartje en op basis daarvan word je wel of niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Zorg dat in één oogopslag je relevante kwaliteiten en opleiding is te zien. 
  3. Sollicitatiegesprek: Het (online) sollicitatiegesprek kan spannend zijn, zeker voor de eerste keer is. Het helpt als je zo’n gesprek van tevoren oefent en je sterke punten en ontwikkelingspunten daarin benoemt.
  4. Arbeidsvoorwaarden: Is er een match? Dan volgt daarna vaak nog een Arbeidsvoorwaarden gesprek. Bekijk goed wat er in de CAO staat.

ZIjn jullie het met elkaar eens, dan kan het contract worden ondertekend. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Mail icon