Webinars (gratis!)


Gedragsverandering in de praktijk

In dit webinar vertelt Laurens van Gestel, gedragswetenschapper aan de Leiden Universiteit, je over technieken en praktische tools om gedrag te veranderen. Hoe kom je samen met je cliënt/patiënt tot passende stappen richting een duurzamer voedingspatroon?Praktische adviezen eitwitopname ouderen

Hoe kun je als gezondheidsprofessional ondervoeding en de achteruitgang van spiermassa signaleren? Hoe zorg je dat ouderen spierkracht en mobiliteit behouden door goede voeding (met name voldoende eiwitinname) en beweging? En waar moet je op letten bij een plantaardig voedingspatroon? Bekijk gratis de webinar van Friesland Campina Institute!


De digitale transformatie in de zorg is een middel, géén doel op zich

Het is tijd om de benodigde transitie in de zorg verder vorm te geven. Welke rol kan de digitale transformatie hierin spelen? In dit webinar gaan Niels van Tent (partner bij Ebbinge) en Wilco Bothof (partner bij Quint) hierover in gesprek met Stefan Meinema, bestuurder bij Dokter Drenthe en Hans Mulder, lid van de Raad van Bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.


Vitaliteit in de praktijk (Module 1: Leefstijl)

Over een gezonde leefstijl. Waar hebben we het dan over? Hoeveel beweging heb je nodig? En hoe kom je eenvoudig tot meer beweging? Praktische tips voor beter bewegen die je eenvoudig dagelijks in kunt zetten. Ook voeding komt uitgebreid aan bod; belangrijk voor een gezonde leefstijl. Hoe pas je bijvoorbeeld makkelijk een (eet)gewoonte aan. Over het kiezen van een stap en het stellen van haalbare doelen.


Gezond leiderschap in de zorg

Een gezond organisatieklimaat zorgt voor gezondere zorgmedewerkers. Dat weten we inmiddels een aantal jaren. Een gezond klimaat wordt voor een groot deel bepaald door leiders die aandacht geven aan gezond werken. Bekijk hier de webinar van IZZ over de resulataten van een kwalitatief onderzoek over Gezond Leiderschap in de zorg.

 

 

Wat betekent PGO voor mijn eerstelijns praktijk?

Eerstelijns zorgpraktijken krijgen te maken met allerlei ontwikkelingen rondom persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). In dit webinar zet Bouwe Koopal duidelijk uiteen waar zorgverleners alert op moeten zijn en dat het belangrijk is de ontwikkelingen te volgen. Bijna honderd praktijkhouders, praktijkmanagers en andere geïnteresseerde zorgverleners volgden het webinar.

Eisend gedrag, dreigende woorden, dubbelzinnige opmerkingen, handtastelijkheid, geweld. Agressie in de zorg is niet oké. Het is kwetsend en onrechtvaardig. Hoe stevig je ook in jouw schoenen staat, agressie doet iets met jouw werkplezier. Reageer je op het moment zelf beheerst en kalm? Klinisch psycholoog Simone das Dores en Arbeids- en Organisatiepsycholoog Myrthe Weijschedé vertellen hoe je met agressie kunt omgaan en hoe je valkuilen vermijdt. 


De kracht van motivatie

Op dit moment is de werkdruk erg hoog in de zorg. Hierdoor is het soms best lastig om voldoening uit je werk te halen. En om dag in dag uit gemotiveerd te blijven voor de baan waar je vanuit je hart mee bent begonnen. In dit webinar mét accreditatiepunt helpt Simone je om de motivatie terug te vinden en hoe je cliënten/collega’s kunt motiveren.

 


Vitaliteit in de praktijk (Module 2: Mentaal fit)

Om mentaal weerbaar te blijven kun je deze video bekijken. Hoe hou je je batterij opgeladen? Hoe kunnen we veerkrachtig blijven? Je krijgt bruikbare tips hoe je mentaal fit blijft. En hoe cultiveer je een positieve mindset en gevoel van geluk. Hoe meer te genieten. 

 

Mail icon