Terug

E-learning 'Gezonde voeding' voor huisartsen & Praktijkondersteuners

8 december 2022
2 min
E-learning 'Gezonde voeding' voor huisartsen & Praktijkondersteuners

Ben je huisarts of praktijkondersteuner en wil je aan de slag met voedingsvoorlichting? Volg dan de gratis (geaccrediteerde) e-learning van het Voedingscentrum. Je leert meer over de rol van gezonde voeding in de preventie en behandeling van de meest voorkomende ziektes en aandoeningen. Met handige tips uit de praktijk! 

Basismodule

De inhoud van de e-learning is opgesteld samen met huisartsen en praktijkondersteuners. De basismodule van de e-learning is nu beschikbaar. Vanaf volgend jaar zullen er ook verdiepende modules komen rond aandoeningen en/of doelgroepen. Het doorlopen van de basismodule duurt inclusief de toets ongeveer 2 uur en is goed voor 2 accreditatiepunten.

Inhoud e-learning

In de basismodule leer je meer over de rol van gezonde voeding in de preventie en behandeling van de meest voorkomende ziektes en aandoeningen. Daarnaast krijg je inzicht in de wetenschap achter de Schijf van Vijf. Ook krijg je praktische hulpmiddelen aangereikt, inclusief ervaringen en tips uit de huisartsenpraktijk. Om zo mensen en patiënten te kunnen adviseren richting een duurzame en gezonde levensstijl.

Voedingscentrum

Veel mensen hebben behoefte aan deskundig voedingsadvies en vinden hun weg naar een professional. Het kan bijvoorbeeld gaan om voedingsadvies bij ziekte, zwangerschap, allergie, afvallen of juist bij aankomen. Het Voedingscentrum ondersteunt jou als professional in je belangrijke rol om clie╠łnten te helpen gezond, veilig en duurzaam te eten.

.Aanmelden voor de e-learning kan via de leeromgeving van het Voedingscentrum

Laura
Communitymanager
Laura
Laura heeft als achtergrond Communicatiewetenschappen bij de UvA. Zij is werkzaam als communitymanager bij Huisartswerkt.nl

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als physician assistant

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon