Terug

"Eén pocket voor het huisartsenvak was een uitdaging" aldus Veerle Smit

5 mei 2024
2 min
"Eén pocket voor het huisartsenvak was een uitdaging" aldus Veerle Smit

Deze week onze partner Compendium uitgelicht! Veerle vertelt over hun pockets voor geneeskundestudenten en artsen, waaronder die voor de Huisartsgeneeskunde:

Veerle Smit startte in 2015 samen met medegeneeskunde­student Romée Snijders Compendium Geneeskunde. Hoe het begon? Veerle: “Er waren zoveel verschillende boeken en we dachten hoe mooi zal het zijn als we dat samenbrengen tot een boekenreeks en daarnaast hebben we ook pockets gemaakt en dat hebben we met honderden studenten en artsen gemaakt. En er is ook een pocket voor Huisartsgeneeskunde!”

Welke informatie kun je hier vinden? Veerle: “Deze pocket is echt in Compendium stijl, de kern. Dat was voor het huisartsenvak een uitdaging, daarom is het ook een iets dikkere pocket dan de andere pockets. Je vindt alle soorten aandoeningen die je tegenkomt in de huisartsenpraktijk, lichamelijk onderzoek, consultvoering, en je gezondheidsrecht als arts. En het is echt op een huisartsenmanier, met een zoekmethodiek geschreven, dus dat is wel echt heel handig. En er staat ketenzorg, palliatieve zorg, spoedzorg in. En alle klachten komen terug op de visuele manier zoals je van ons kent. Alles wordt met elkaar vergeleken in tabellen. Maar ook veel icoontjes en afbeeldingen. We krijgen positieve feedback, omdat het ons gelukt is om de kern samen te vatten. Meestal zijn de boeken over het huisartsenvak echt gigantisch. Het is natuurlijk ook mogelijk om de hele reeks aan te schaffen als huisarts. En daarnaast hebben we ook net onze app gelanceerd.”

De pocket Huisartsgeneeskunde zijn tot stand gekomen naar aanleiding van de vraag van geneeskundestudenten, verpleegkundigen, coassistenten en arts-assistenten om een overzicht in zakformaat te hebben van beide disciplines. Om de kwaliteit te waarborgen, is intensief samen­gewerkt met specialisten. Bekijk of bestel via Huisartswerkt.nl t/m 31 mei a.s. de pocket met 20% korting!

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als praktijkverpleegkundige

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon