Terug

Gratis Webinar 'Chronisch ziek en werk'

8 oktober 2024
2 min
Gratis Webinar 'Chronisch ziek en werk'

Wat zijn de effecten en de impact van een chronische ziekte op het werk? Als werkgever heb je niet alleen wettelijke verplichtingen met betrekking tot zieke werknemers, maar ook een bredere rol in het ondersteunen van je personeel. Hoe ziet die rol eruit? En waar is de werknemer met een chronische ziekte, die vaak niets liever wil dan blijven werken, het meest mee geholpen?

Experts aan het woord
Antwoord op deze vragen staan centraal in het webinar ‘Chronisch ziek & werk'. In dit webinar gaan Marjon Gerts (Sectormanager Zorg, Cultuur en Sport) en Wouter Touw (Programmamanager Zorg) in gesprek met Jeannette van Zee (Senior adviseur Patiëntenbelang, Patiëntenfederatie Nederland) en Paul Baart (directeur Centrum Werk Gezondheid). Vanuit hun expertise en ervaringen vertellen ze over de effecten en de impact van eenchronish zieke werknemer op de werkvloer. Bekijk direct de webinar:





Verschil maken voor de werknemer

Natuurlijk zijn er veel individuele verschillen en is die hulpvraag niet altijd eenvoudig op te lossen. Maar het bieden van ruimte voor overleg over de starttijden van de werkdag kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken voor de werknemer. Bovendien heeft dit ook voor de werkgever een positieve uitwerking; op deze manier kan een werknemer behouden blijven binnen de organisatie, draagt het bij aan een positief en gezond werkklimaat, en kan er gewerkt worden aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Deze webinar is tot stand gekomen door de partijen CAOP, Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health.

Laura
Communitymanager
Laura
Laura heeft als achtergrond Communicatiewetenschappen bij de UvA. Zij is werkzaam als communitymanager bij Huisartswerkt.nl

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als apothekersassistent

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon