Terug

Hoe wil je herinnerd worden?

5 juli 2023
3 min
Hoe wil je herinnerd worden?

Hoe wil je herinnerd worden?

Het is een vraag die ons aanmoedigt om stil te staan bij ons leven, onze waarden en het soort impact dat we willen hebben op anderen. Of je nu een doktersassistente, huisarts of een andere professional in de gezondheidszorg bent, deze vraag is relevant voor iedereen die betekenisvol werk verricht. Hoe kun je deze vraag beantwoorden?

Reflectie op je waarden

Om te begrijpen hoe je herinnerd wilt worden, is het belangrijk om te reflecteren op je waarden. Wat vind je echt belangrijk in het leven? Welke principes en overtuigingen begeleiden je in je dagelijkse werk en interacties met anderen? Het identificeren en verhelderen van je kernwaarden helpt je om een solide basis te leggen voor het soort impact dat je wilt hebben op de mensen om je heen.

Impact op anderen

Denk na over de impact die je wilt hebben op de mensen met wie je werkt en degenen voor wie je werkt. Hoe wil je dat ze zich herinneren wanneer ze aan jou denken? Wil je herinnerd worden als iemand die empathie toont, compassie heeft en een luisterend oor biedt? Of misschien wil je herinnerd worden als iemand die altijd bereid is om een helpende hand te bieden en anderen te ondersteunen in hun gezondheidsreis. Neem de tijd om te visualiseren hoe je ideale impact eruitziet en welke positieve veranderingen je hoopt te bewerkstelligen.

Verbondenheid en samenwerking

Als professional in de gezondheidszorg werk je vaak in een team en ben je onderdeel van een bredere gemeenschap. Hoe wil je herinnerd worden binnen deze context? Wil je bekend staan om je samenwerkingsvaardigheden, je vermogen om effectief te communiceren en anderen te inspireren? Of misschien wil je dat mensen zich herinneren dat je altijd klaar stond om te ondersteunen en bij te dragen aan een positieve en harmonieuze werkomgeving. Overweeg hoe je kunt bijdragen aan een cultuur van verbondenheid en samenwerking.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Naast de impact die je hebt op anderen, is het ook belangrijk om na te denken over je eigen groei en ontwikkeling. Hoe wil je herinnerd worden als het gaat om je eigen persoonlijke en professionele groei? Wil je dat mensen je herinneren als iemand die voortdurend streeft naar zelfverbetering, zichzelf uitdaagt en nieuwe kennis en vaardigheden blijft verwerven? Of misschien wil je dat mensen je herinneren als een mentor en inspirator die anderen aanmoedigt om te groeien en hun potentieel te bereiken.

Conclusie

De vraag 'Hoe wil je herinnerd worden?' is een uitnodiging tot zelfreflectie en biedt de mogelijkheid om bewust na te denken over het soort persoon en professional dat je wilt zijn. Het gaat niet alleen om de impact die je hebt op anderen, maar ook om je eigen groei en ontwikkeling. Door deze vraag serieus te nemen en actief te werken aan het belichamen van de gewenste kwaliteiten, kun je een blijvende positieve indruk achterlaten op de mensen die je dient en met wie je samenwerkt. Dus, sta even stil, reflecteer en begin vandaag nog met het vormgeven van de herinneringen die je wilt achterlaten in de harten en geesten van anderen.

Sabine van der Hulst
Mede-eigenaar Inner Agency
Sabine van der Hulst
Inner Agency koppelt mensen met hulp- en levensvragen aan de juiste hulp. Kijk voor meer informatie van het prachtige werk wat zij doen op www.theinneragency.com.

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als spreekuurondersteuner

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon