Belangrijk om snel hulp te bieden
Financiële problemen zorgen voor veel stress. Dit kan tot een depressie of een burn-out leiden. Heb je werknemers met geldzorgen? Dan is het belangrijk om snel hulp te bieden. In het webinar van PGGM geeft Annemarie de volgende tips: leer je het volgende:
- wat het hebben van geldzorgen met je doet
- hoe ingewikkeld het is om geldzorgen de baas te worden
- 10 belangrijke inzichten op het gebied van geld besparen of meer inkomen krijgen
Als werkgever kost het ook geld
Naast problemen voor jouw werknemer, kunnen zijn/haar geldzorgen duizenden euro's kosten voor de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan incassokosten of loonbeslag. Daarnaast voorkom je ook hogere kosten voor jouw organisatie. Uit onderzoek van PGGM kost een medewerker met geldzorgen ongeveer €13.000,- per jaar. Deze kosten zijn opgebouwd uit:
- 20% minder concentratie en arbeidsproductiviteit (slechter functioneren);
- 7 extra dagen ziekteverzuim per jaar als gevolg van de financiële problemen;
- 3 uur administratieve afhandeling per loonbeslag.
Wat kun je doen?
Door van financiele fitheid een thema te maken tijdens teammeetings of via interne combinatie. Veel medewekers durven hun financiele problemen niet te bespreken met hun werkgever. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een veilige en vertrouwelijke omgeving. Aanvullend hierop kun je als praktijkmanager meedenken hoe je jouw medewerkers financieel fit kan maken, zodat ze de vaardigheden ontwikkelen om geldzorgen te signaleren en bespreken.
Lees hier de 10 tips van Annemarie van Gaal.