Terug

Neem je kind mee naar je werk - dag

23 april 2024
4 min
Neem je kind mee naar je werk - dag

Vanwege de oplopende tekorten in cruciale beroepen, is het de missie van Huisartswerkt.nl om werkzoekenden enthousiast te maken voor bepaalde beroepen in de zorg om zo de zorg toegankelijk te houden in de toekomst voor alle (toekomstige) kinderen. Waarom dan niet deze groep er nu al bij betrekken en vervolgens gelijk uit te breiden naar alle (cruciale) beroepen? Huisartswerkt.nl introduceert daarom de nationale dag 'Neem je kind mee naar je werk'-dag vanuit Amerika naar Nederland en nodigt bedrijven, organisaties en alle overheidsinstanties uit om hier ook jaarlijks aan deel te nemen op de 4e donderdag van april.

Het doel van deze dag

Al langere tijd is 'Neem Je Kind Mee Naar Je Werk'-dag een nationale dag in Amerika. Het is een jaarlijks terugkerend educatief evenement waarbij werkgevers hun werknemers uitnodigen en aanmoedigen om hun (klein)kinderen of neefjes/nichtjes mee te nemen naar hun werk met als doel alvast de arbeidsmarkt te verkennen. Het is een win-win situatie: beroepsgroepen kunnen kinderen enthousiast maken voor hun vak, maar ook voor kinderen is dit een handige manier om bekend te worden met verschillende beroepen, aangezien kinderen in Nederland al op jonge leeftijd op school een keuze moeten maken welke richting ze op willen in de toekomst. Door samen met een - voor het kind - vertrouwd persoon naar het werk te gaan, kan het kind een werkveld ontdekken in een veilige en ontspannen sfeer. Andersom is dit ook een leuke manier om inzicht te krijgen in de interesses van het kind.

Wanneer?

Jaarlijks wordt deze dag georganiseerd op de 4e donderdag van april. Dat betekent dat het dit jaar op donderdag 25 april 2024 zal zijn.

Hoe?

Van nature zijn kinderen nieuwsgierig en opmerkzaam en van kleins af aan zijn ze vaak al geïnteresseerd in het naspelen van verschillende beroepen. Deze nieuwsgierigheid zouden we vast moeten houden door ze op deze manier al in een vroeg stadium kennis te laten maken met diverse werkvelden, voor de toekomst. Door ze mee te nemen in de werkwereld en een werkdag te laten zien, kunnen ze kennis maken met het werkveld en de bijkomende vaardigheden en opleidingen die het werk vereist. Zo kunnen kinderen voor even in de rol kruipen van bijvoorbeeld een dokter, zuster of verpleegster waardoor ze dit enthousiasme hopelijk vasthouden.

Uitnodiging

Hierbij nodigen we werkgevers uit om aan deze dag deel te nemen, op een veilige en verantwoorde manier. Zo kunnen werkgevers een minimumleeftijd instellen en een bepaalde tijdspanne, bijvoorbeeld na schooltijd. Al zou het - gezien het educatieve karakter - wellicht in de toekomst ook scholen kunnen motiveren om het gedurende schooltijd mogelijk te maken.

Deel de ervaring

Kijkend naar de toekomst en de bijkomende uitdagingen met betrekking tot het oplossen van personeelstekorten in bepaalde (cruciale) beroepsgroepen, is het aan de mens zelf de handen ineen te slaan en samen deel te nemen aan dit soort initiatieven. Door onderling met elkaar te verbinden en de ervaringen met elkaar te delen, kunnen we elkaar helpen en enthousiast maken.

Volgend jaar zullen wij de Neem je kind mee naar je werk-dag groots organiseren met onze partners! Doe je ook mee? Mail naar info@huisartswerkt.nl voor de mogelijkheden.

#NeemJeKindMeeNaarJeWerkDag // Spread the word!

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als huisarts

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon