Terug

Positieve gezondheid: van klacht naar veerkracht! - deel 1

25 januari 2022
2 min
Positieve gezondheid: van klacht naar veerkracht! - deel 1

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op de veerkracht en wat betekenisvol maakt in het leven van de mens. 

Spinnenweb

Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan. Ben je benieuwd hoe positief gezond jij bent? Test jezelf via Mijn Positieve GezondheidMet het spinnenweb breng je in kaart hoe jij je gezondheid ervaart. Wat is voor jou echt belangrijk? Wat zou jij willen veranderen? Zorgverleners en cliënten kunnen met die uitkomsten een heel ander gesprek voeren.

Spinnenweg Positieve gezondheid

Onderdeel lesprogramma

Binnen de opleidingen voor de huisartsenzorg is positieve gezondheid vast onderdeel in het lesprogramma. Niet alleen kennis, maar vooral de toepassing van positieve gezondheid in de praktijk vinden wij als opleiding belangrijk. Met ons opleidingsaanbod leveren we zo een betekenisvolle bijdrage aan Positieve gezondheid. Nieuwsgierig naar onze opleidingen in de huisartsenzorg? Bekijk hier het totale aanbod

Persoonlijk advies

Maak jij al gebruik van het Spinnenweb in de praktijk? En hoe pak je dat aan? Reageer op deze blog of je kunt jouw vraag stellen aan Mies! Ook voor een persoonlijk advies helpt zij jou graag verder. 

Mies
Docent InHolland
Mies
Docent verpleegkunde, studentbegeleider & opleidingscoördinator POH & Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenzorg

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als geneeskundestudent

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon