Terug

Stage coördinator zijn vind ik ontzettend leuk!

25 juni 2024
3 min
Stage coördinator zijn vind ik ontzettend leuk!

Vivian is stage-coördinator bij Gilde opleidingen in Venlo. En hoewel het een uitdaging is om iedere keer een stageplek te vinden, vindt ze het ontzettend leuk om te doen. Daarnaast is zij ook stage-docent. Deze week een interview met Vivian wie zij is en wat ze doet.

Ik ben Vivian en ik werk bij Gilde opleidingen nu ongeveer 9 jaar. Ik ben oorspronkelijk HBO-V Verpleegkundige. Maar heb daarna de opleiding POH Huisarts gedaan en een docentenopleiding. Ik heb in mijn carrière lang in ziekenhuizen gewerkt, verpleeghuizen en heel lang bij een huisartsenpraktijk. Wat ik nu heel erg leuk vind en wat ik met name doe is dat ik werkzaam ben als stage coördinator en stage docent. Dus ik ondersteun doktersassistenten op de werkplekken. Ik geef les voor verschillende vakken en ik doe coaching. Ik ben mentor van een klas, dus ik heb een divers takenpakket.

Voor de studenten van de BOL opleiding, die de hele week naar school komen en blok stages hebben van 10 weken, hebben wij een netwerk opgebouwd. Dus ik match de student met de werkplekken. Wat heeft de student nodig, gedijt hij of zij beter bij een kleine of grote praktijk. Ik merk de afgelopen jaren dat het steeds moeilijker gaat. Wat lastig is als ze vlak van te voren afzeggen en dan moet ik nieuwe plekken zoeken. Voor de BBL opleiding, daar moet de student zelf voor een eigen werkplek zoeken. Dus je solliciteert voor de 3 jaar dat je op de opleiding zit. De praktijk neemt jou als werknemer aan en dan op een studentensalaris, minimaal 16 tot 24 -32 uur per week. En daarvoor hebben we wel een inventarisatie gedaan welke praktijk open staat voor een BBL-er. Ze moeten wel zelf zoeken naar een leerwerkplek. Je kunt bepaalde vrijstellingen krijgen als je al een zorgachtergrond hebt.

Als er een klik is, kunnen studenten vaak ook aan de slag na hun opleiding. Maar er zijn ook een aantal studenten die gaan doorstuderen. We zien wel dat een groot deel dat doet. Zeker wel een derde. Ze gaan vaak HBO-V doen, of huidtherapeut en een enkeling verloskundige. En daarvan zijn er ook weer een enkeling, waarbij het uiteindelijk toch niet lukt en dan komen ze weer terug als doktersassistent. Dus dat is mooi!

Met Huisartswerkt.nl kunnen we ons netwerk verbreden om bekendheid te geven aan de opleiding voor doktersassistent.

Ook op zoek naar een stageplek? Lees verder

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als docent / instructeur

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon