Bewegen is belangrijk in preventie van chronische aandoeningen. Daarnaast vergroot het de kwaliteit van leven. Bewegen is vrijwel altijd mogelijk, welke aandoening de patiënt ook heeft. Het vraagt echter wel om een oplossing op maat. Een grote rol hierbij speelt de motivatie van de patiënt, het helpt om de wensen van de patiënt te kennen en erkennen.
Arts en leefstijl organiseert vanavond een online scholing waarin ze ingaan op de meest voorkomende chronische aandoeningen in de huisartsenpraktijk, te weten hart- en vaatziekten waaronder ischemische hartziekten, hypertensie en hypothyreoïdie.
In de casuïstiek wordt vervolgens ingegaan op het prehabilitatie proces (fit for surgery) en waarom dit van belang is. Zeker belangrijk in het geheel is de rol van de huisarts: wat kan er in de eerste lijn nog voordat men in het ziekenhuis komt? Heb je interesse om hieraan deel te nemen?
Na afloop weet je:
- Waarom is bewegen bij gezonde mensen en patiënten nuttig/noodzakelijk?
- Welke adviezen kan ik geven aan mijn patiënten en hoe geef ik die vorm?
- Welke aandachtspunten zijn er bij chronisch zieken tav bewegen?
De scholing wordt gegeven door Anne van Vegchel-Hindriks, bevlogen sport- en teamarts. Voor deze scholing krijg je 2 punten bij accreditatie:
- Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)*
- Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
- Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)
*Voor accreditatie bij KNMG is het een voorwaarde dat je live aanwezig bent tijdens het webinar én na afloop de toets maakt.
Voor meer informatie ga naar Arts en Leefstijl.