Terug

Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen'

27 april 2023
2 min
Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen'

Bij hartfalen pompt het hart bloed minder goed weg. Je organen en spieren krijgen niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen. De bloedvaten raken vol en er lekt vocht uit. Dit gebeurt vooral naar de longen, buik, benen en enkels.

De zorg bij hartfalen

Hartfalen is niet te genezen. De meeste mensen met hartfalen krijgen, naarmate de tijd vordert, steeds meer klachten. Zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, vocht vasthouden en benauwdheid. Ook angst en depressieve gevoelens komen veel voor. Wanneer je ongeneeslijk ziek bent, kunnen er ook vragen bij je opkomen als: Waarom overkomt mij dit? Wat is de zin van het leven? Waar kan ik kracht uit halen? Ook daarvoor is aandacht in het webinar. 

Praktische informatie

In dit webinar komen verschillende experts aan het woord, waaronder cardioloog Bas Bekkers. Ook is er een lezing van een patiënt, die zal vertellen hoe hij/zij nadenkt over de toekomst en omgaat met de onzekerheden die bij hartfalen horen. Het webinar begint op donderdag 25 mei om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Webinars Reeks

Het PZNL organiseert in samenwerking met Carend, de Patiëntenfederatie Nederland en diverse patiëntenverenigingen een reeks gratis toegankelijke webinars over palliatieve zorg. Ieder webinar staat stil bij een specifieke patiëntengroep. Zo komt er onder andere aandacht voor de waarde die palliatieve zorg kan hebben voor mensen met nierfalen, COPD, longkanker, hartfalen en Parkinson.  

Aanmelden

Hoewel de webinars gratis bij te wonen zijn, moeten deelnemers zich wel aanmelden. Aanmelden kan op de website van Carend. Na afloop is het webinar terug te zien op Overpalliatievezorg. 

Bron: Palliaweb.nl

Manon de Vries
Junior Virtual Assistant
Manon de Vries
Manon werkt als doktersassistente bij polikliniek geriatrie in ziekenhuis Nij Smellinghe. Daarnaast werkt ze als Junior Virtual Assistant bij Huisartswerkt.nl.

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als geneeskundestudent

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon