Terug

Webinar Sociale veiligheid in de huisartsenzorg

14 april 2023
2 min
Webinar Sociale veiligheid in de huisartsenzorg

Dinsdag 9 mei om 20.00 uur organiseert Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) een gratis webinar over Sociale veiligheid in de huisartsenzorg met de focus op interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk. Tijdens dit webinar gaan onder leiding van Elisabeth van de Hoogen, Anita Koops (Arbeids- en organisatiedeskundige bij Arbo Unie) en Rita Wielemaker (vertrouwenspersoon bij Gimd) hierover in gesprek.

Gevolgen van interne aggressie en ongewenst gedrag

Uit onderzoek van PGGM&CO en Ministerie van VWS uit 2021 blijkt dat één op de vijf werkenden in de huisartsenzorg in het jaar voorafgaand aan de meting te maken heeft gehad met agressie of ongewenst gedrag in contact met collega’s of leidinggevenden. Daarbij ging het voornamelijk om pesten of agressie en in mindere mate om bedreiging of intimidatie, seksuele intimidatie of discriminatie. De gevolgen van deze ervaringen van interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk liggen een stuk hoger dan bij externe agressie. Bijna tweederde was van slag, 17% ervaart mentale of fysieke klachten en één op de vijf denkt er zelfs over van baan te wisselen of is gewisseld van baan.

Inhoud van het webinar

Met de tekorten op de arbeidsmarkt en de opgelopen werkdruk in de branche, is een sociaal veilige werkplek dus van groot belang! Maar wat is sociale veiligheid nou precies? En welke signalen duiden op een onveilige werksituatie? Welke (eerste) stap kun je als werkgever, maar ook als werknemer zetten? Tijdens het webinar ‘Sociale veiligheid in de huisartsenzorg – Interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk’ dat georganiseerd wordt door SSFH komen deze zaken aan bod.

Dit webinar is geheel gratis te volgen. Ook kan er 1 acreditatie punt worden aangevraagd door aanmelding voor het webinar via Medische Scholing.

Manon de Vries
Junior Virtual Assistant
Manon de Vries
Manon werkt als doktersassistente bij polikliniek geriatrie in ziekenhuis Nij Smellinghe. Daarnaast werkt ze als Junior Virtual Assistant bij Huisartswerkt.nl.

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als physician assistant

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon