Terug

Tips voor werving van talent

20 juni 2024
2 min
Tips voor werving van talent

Wil je graag getalenteerde medewerkers aantrekken voor jouw vacature binnen de huisartsenpraktijk? Bij voorkeur ben je natuurlijk op zoek naar een kandidaat die langdurig bij jullie blijft werken. Wat zijn tips voor een succesvolle werving?

 1. Duidelijke vacaturetekst
  Zorg voor een duidelijke, overzichtelijke en aantrekkelijke vacaturetekst. Beschrijf de functie, verantwoordelijkheden en vereiste vaardigheden helder.

 2. Employer branding
  Investeer in de branding van je werkgeversimago. Laat potentiële kandidaten zien wat jullie organisatie uniek maakt en waarom het een geweldige plek is om te werken.

 3. Gebruik verschillende wervingskanalen
  Plaats de vacature via Huisartswerkt.nl, maar maak ook gebruik van sociale media en je eigen bedrijfswebsite. Zo bereik je een breed publiek.

 4. Interne werving
  Overweeg interne werving voordat je extern gaat zoeken. Medewerkers die al bekend zijn met de bedrijfscultuur, kunnen snel productief zijn.

 5. Betrokkenheid van werknemers
  Betrek je huidige medewerkers bij het wervingsproces. Ze kunnen waardevolle ambassadeurs zijn en potentiële kandidaten informeren over de werkcultuur.

 6. Gericht zoeken
  Bekijk beschikbare kandidaten die in onze database een profiel hebben aangemaakt. Het is mogelijk om rechtstreeks contact met hen op te nemen.

 7. Duidelijke selectiecriteria
  Omschrijf duidelijke selectiecriteria voor elke functie. Dit helpt bij het efficiënt beoordelen van sollicitaties.

 8. Snel reageren
  Reageer snel op sollicitaties om de betrokkenheid en interesse van kandidaten te behouden. Laat hen weten dat hun aanvraag wordt gewaardeerd.

 9. Professionele interviews
  Voer gestructureerde, professionele interviews. Stel vragen die inzicht geven in de vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid van de kandidaat.

 10. Testen en assessments
  Overweeg het gebruik van tests en assessments om de vaardigheden en geschiktheid van kandidaten te beoordelen. Dit kan specifiek belangrijk zijn voor gespecialiseerde functies.

 11. Transparante communicatie
  Wees transparant over het wervingsproces en de verwachtingen. Kandidaten waarderen openheid en eerlijkheid.

 12. Competitief salaris en voordelen
  Zorg ervoor dat je salaris- en arbeidsvoorwaarden competitief zijn. Dit kan een grote rol spelen bij het aantrekken van gekwalificeerd talent.

 13. Feedback geven
  Geef constructieve feedback, zelfs aan niet-geselecteerde kandidaten. Dit draagt bij aan een positieve beeld van jullie organisatie.

 14. Talentpool opbouwen
  Houd contact met veelbelovende kandidaten die niet onmiddellijk worden aangenomen. Dit kan je helpen bij toekomstige wervingsbehoeften.

Door een strategische en doordachte aanpak te volgen, kun je de kans vergroten om geschikt personeel aan te trekken dat niet alleen over de juiste vaardigheden beschikt, maar ook goed past bij de bedrijfscultuur.

Wij denken graag met jou mee en geven advies hoe je de werving zelf kunt doen of als je het graag wilt uitbesteden. Neem contact met ons op via info@huisartswerkt.nl.

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als medisch secretaresse

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon