Terug

Wij hebben een missie om de zorg te verbeteren!

8 januari 2024
2 min
Wij hebben een missie om de zorg te verbeteren!

ZonMw gaat in de podcast Zorg voor Innoveren dieper in op actualiteiten met experts op gebied van zorg en innovatie. In de vijfde aflevering gaan zij in gesprek met de zorginnovatoren Laura Pronk, mede-initiatiefnemer van Huisartswerkt.nl en Piet Hein van Dam, mede-oprichter van Clear.bio. In de podcast gaat het over hun missie om de zorg te verbeteren en over de uitdagingen als zorgvernieuwer. Luc van Abeelen stelt de volgende vragen:

Welke rol heb je binnen je bedrijf en wat houdt jouw zorginnovatie precies in?

"Ik ben Laura Pronk en samen met mijn twee zussen hebben wij ruim tien jaar geleden een wervings- en selectiebureau opgericht in de huisartsenzorg. En in die tien jaar hebben wij gezien dat de arbeidsmarkt verandert. We zien dat steeds digitaler wordt. Personeelstekorten nemen toe en werkzoekenden en huisartsen kunnen elkaar niet altijd vinden. Met name stageplaatsen is een groot probleem. En daarom hebben wij in 2020 het initiatief genomen om een arbeidsmarktplatform op te richten, waarbij vraag en aanbod online bij elkaar komen zodat zij rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen. En daarbij willen wij de verbinding zijn tussen de opleider, de werkzoekende en de huisarts. En alle informatie staat dan ook op één plek. En het doel is ook om met het platform alle huisartsen in Nederland te vertegenwoordigen en samen ook heel werkzoekend Nederland te bereiken en te enthousiasmeren om in de huisartsenzorg te gaan werken."

Zijn er nog bepaalde knelpunten die je tijdens de ontwikkeling hebt ervaren? Is het allemaal makkelijk gegaan?

Ja, er komt wel heel veel bij kijken en vooral als kleine organisatie kun je dat ook niet allemaal tegelijkertijd doen. Dus dat is stap voor stap. We hebben ook hele ambitieuze plannen, maar dat kunnen we niet direct uitvoeren. Ons knelpunt is echt tijd. We hebben ook echt nu op dit moment partners nodig om het groter te kunnen maken.

Beluister de hele podcast:

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als praktijkondersteuner ggz

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon