Terug

E-learning ‘Sociale Veiligheid in de huisartsenzorg’

21 augustus 2023
2 min
E-learning ‘Sociale Veiligheid in de huisartsenzorg’

Doel van de e-learning

Het komt steeds vaker voor dat er in de hedendaagse maatschapij agressie wordt getoond naar zorg personeel. Ook huisartsenorganisaties vragen zich af of er bij hun organisatie een sociaal onveilige werksituatie is. Bepaalde omstandigheden kunnen hier een rol bij spelen zoals het integreren van teams, hiërarchische verhoudingen en de kloof tussen jong en oud leiden soms tot een onveilig gevoel op de werkvloer en gespannen arbeidsrelaties. Een sociaal veilige werkomgeving is dus van groot belang en nodig om de zorg te kunnen bieden die patiënten verdienen.

Sociale veiligheid op de werkvloer staat centraal in deze E-learning. Als werkgever leer je welke maatregelen nodig zijn om een fysieke veilige omgeving voor je medewerkers te creëren. En als medewerker ontdek je strategieën om agressie te voorkomen of te verminderen.

Vertrouwenspersoon SSFH
Als zorgprofessional binnen de huisartsenzorg kan je altijd terecht bij de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en helpt je om te gaan met het ongewenste gedrag of incident. Alles wat besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim en is vertrouwelijk. Voor de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep die geen vertrouwenspersoon heeft, heeft Stichting Social Fonds Huisartsenzorg (SSFH) een vertrouwenspersoon beschikbaar gesteld. Hier lees je meer.

Waar kan ik de e-learning volgen?

De E-learning is volledig gratis te volgen via Medische Scholing. Klik hier voor de E-learning.

Deze E-learning is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is onderdeel van het activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen.

Manon de Vries
Junior Virtual Assistant
Manon de Vries
Manon werkt als doktersassistente bij polikliniek geriatrie in ziekenhuis Nij Smellinghe. Daarnaast werkt ze als Junior Virtual Assistant bij Huisartswerkt.nl.

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als spreekuurondersteuner

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon