Terug

Huisarts Chantalle 'Na verlies van mijn vader en zusje, wilde ik doen wat ik echt leuk vind'

19 december 2023
3 min
Huisarts Chantalle 'Na verlies van mijn vader en zusje, wilde ik doen wat ik echt leuk vind'

Chantalle werkt momenteel twee dagen als huisarts. Dat doet ze inmiddels vijf jaar. Tijdens haar werk kwam ze erachter dat ze op het spreekuur vooral symptomen aan het bestrijden is. Vandaag het 2e artikel van het interview.

Lees hier ook het eerste artikel over het interview met Chantalle.

Waar krijg ik energie van?

Chantalle vond dat het tijd was voor een verandering. Ook omdat ze privé met verliezen te maken kreeg. “Mijn vader en zusje zijn in twee jaar tijd overleden. Voor mij was dat een enorme wake-up call. Niemand weet hoe zijn kaarten geschud zijn. Het leven kan heel anders lopen en is zo waardevol en echt niet eindeloos. Dit was voor mij echt de oproep dat ook ik wil gaan doen wat ik het allerleukste vind en waar ik de meeste energie van krijg. Naar aanleiding daarvan heb ik die extra opleidingen gevolgd en heb ik dokter Chantalle opgericht.” 

Hoogste urgentie 

“Nu begeleid ik mensen in trajecten naar het leven wat goed is voor hen. En dat kan op alle vlakken en ik geloof ook dat alle vlakken samenhangen. Als je in je werk stress hebt en dat je dan sneller naar ongezond voedsel pakt. Het is onzin om alleen naar het werk te kijken en alleen naar het voedsel te kijken. Ik geloof dat alles samenhangt en dat je moet kijken wat wil degene als eerst aanpakken. En wat heeft de hoogste urgentie en dan gaan we dat ook op die manier aanpakken.”

Welke keuzes zijn goed?

“En dat is wat ik doe in mijn trajecten en dat geeft mij ongelofelijk veel voldoening. Wat gebeurt is dat mensen echt regie nemen en mensen gaan weer aan het roer van hun eigen leven staan. en echt voelen welke keuzes goed zijn voor hen, want diep van binnen weten we dat allemaal. Alleen liggen er een hoop overtuigingen en normen daar overheen ligt om die keuzes toch te maken. Ik breng ze met zowel gesprekken opdrachten als wel allerlei body minder technieken breng ik ze eigenlijk weer mee in contact.”

Wat zijn de resultaten?

Levert het wat op? “Ja onwijs! Mensen nemen weer zelf regie. Ik kreeg gisteren nog een mail van iemand dat had zijn baan opgezegd waar ze al lang tegen aan zat te hikken: het klopt niet. Gesprekken met leidinggevenden of er mogelijkheden waren. En toen echt nee: ik voel mij hier niet prettig bij. Ik zeg mijn baan op. Ze komen met maagpijn, hele stressvolle baan. Hij is van baan gewisseld en heeft helemaal geen maagpijn meer. Het was een ziekmakende omgeving.”

Binnenkort lees je het laatste artikel. Volg ons om op de hoogte te blijven!

Laura
Communitymanager
Laura
Laura heeft als achtergrond Communicatiewetenschappen bij de UvA. Zij is werkzaam als communitymanager bij Huisartswerkt.nl

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als medisch secretaresse

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon