Terug

Uitgelicht: Interview met praktijkondersteuner Sarah

19 april 2024
3 min
Uitgelicht: Interview met praktijkondersteuner Sarah

Vorig jaar heeft Sarah Elmetwally, praktijkondersteuner, zich ingeschreven bij Huisartswerkt.nl. Via het platform is zij bij haar huidige baan terecht gekomen. We zijn benieuwd hoe het bevalt en of zij daar nog steeds werkzaam is? 

Wie ben je? En wat doe je in het dagelijks leven?

Sarah Elmetwally is 38 jaar oud en woont samen met haar man en kinderen in Amstelveen. Ze heeft 3 zonen (18-jaar, 7-jaar en een kleintje van 8 maanden).  Haar vrije tijd  besteed ze het liefste samen met haar gezin. Haar man en kinderen betekenen alles voor haar.

 

Wat voor opleiding, scholing, cursus heb je gevolgd?

Sarah is gestart op de Havo, waarna ze een MBO-verpleegkunde opleiding heeft gevolgd. Hierna heeft ze niet stilgezeten en aansluitend de post HBO POH-opleiding afgerond tot Praktijkondersteuner huisarts. Ze heeft de ambitie om dit jaar te starten met de verkorte HBO Verpleegkunde opleiding. Het is geen geheim dat Sarah het leuk vindt om te leren en te blijven ontwikkelen. Ze vind werkgerelateerde scholingen erg leerzaam. Dit is te zien aan de door haar reeds gevolgde scholing zoals NHG vernieuwde versie diabetes, obesitas of chronische nierschade etc. Deze volgt ze bij de ROHA of Sanofi. 

 

Wat voor werk doe je op dit moment?

Ze is werkzaam als Praktijkverpleegkundige diabetes, cvrm, copd/astma en ouderenzorg in huisartsenpraktijk Marktkwartier in Amsterdam West. Deze praktijk valt onder Buurtdokters. 

 

Ik vind mijn werk zo leuk, omdat je je echt de tijd krijgt om een patient goede zorg te verlenen. Je ziet ze elk jaar of zelfs meerdere keren per jaar. Je geeft als praktijkverpleegkundige begeleiding, ondersteuning en advies aan mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes en hart en vaatziekten etc.  De taken van de praktijkverpleegkundige zijn zeer divers, elke werkdag is echt weer anders. Je merkt ook dat de ketenzorg steeds groter en breeder wordt, nu krijgen we Atriumfibrilleren erbij. Je leert elke keer weer wat nieuws. 

 

Hoe heb je Huisartswerkt.nl gevonden?

Het platform van Huisartswerkt.nl kwam eigenlijk naar voren tijdens het zoeken naar een nieuwe baan als praktijkverpleegkundige.

 

Hoe heeft het platform jou geholpen met het vinden van een baan?

Doordat Sarah haar profiel op het platform had aangemaakt, kon de HR van Buurtdokters haar direct (zelfs de volgende dag!) benaderen voor een kennismakingsgesprek. Ze kon binnen een maand direct beginnen als praktijkverpleegkundige bij Buurtdokters. 

 

Wat zou je in de toekomst graag willen bereiken? (Denk aan werk, doelen, etc)

Sarah heeft als grote droom om Physician Assistant te worden.  Ze hoopt dit te bereiken bij haar huidige werkplek in dehuisartsenpraktijk. Maar eerst wil ze volgend jaar haar verkorte traject tot HBO verpleegkunde afronden bij Academie Werkend leren.
 
Ik vind het zo jammer dat jullie in mijn omgeving niet echt bekend zijn, dus ik zou graag meer reclame van jullie willen zien, zodat jullie binnen het huisartsennetwerk bekender worden.  Ik beveel jullie zeker aan bij andere poh's, da's of huisartsen etc. Ga zo door met de website, het is makkelijk, duidelijk en gratis om een profiel aan te maken. 
 
 
Bedankt Sarah! Heel veel succes gewenst in jouw verdere loopbaan!
Manon de Vries
Junior Virtual Assistant
Manon de Vries
Manon werkt als doktersassistente bij polikliniek geriatrie in ziekenhuis Nij Smellinghe. Daarnaast werkt ze als Junior Virtual Assistant bij Huisartswerkt.nl.

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als praktijkmanager

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon