Terug

Onze collega Manon: "Als ambassadeur inspireer ik graag andere doktersassistenten"

29 januari 2024
3 min
Onze collega Manon: "Als ambassadeur inspireer ik graag andere doktersassistenten"

Dagelijks zijn onze medewerkers druk bezig met het platform. Om hen beter te leren kennen stellen wij ze aan je voor. Deze week onze Junior Virtual Assistant Manon! Wie is zij? En wat doet zij zoal?

Wie ben je?

Mijn naam is Manon Hilde de Vries. Ik ben geboren op 9 januari 2000 in Groningen, opgegroeid in het Friese dorpje Lippenhuizen en sinds vorig jaar woon ik op mezelf in Drachten. Ik ben werkzaam binnen de eerstelijnszorg, waarin ik al mijn energie en kennis kwijt kan. Tijdens mijn opleiding tot verzorgende-IG heb ik ervaring opgedaan binnen de thuiszorg, beschermd wonen, somatische zorg, verpleging zorg, revalidatiezorg, overbruggingszorg en dagbesteding.

Wat voor persoon ben je?

Voor mijn opleiding tot doktersassistente heb ik ervaring opgedaan binnen de huisartsenzorg (in vier praktijken):

  • de polikliniek gynaecologie;
  • de operatiekamers,
  • het medisch laboratorium
  • en bij mijn huidige werk op polikliniek geriatrie.

Ik ben een vrolijke en ambitieuze doktersassistente die continu op zoek is naar mogelijkheden om mij verder te kunnen ontwikkelen. Hetzij via een e-learning, cursussen of workshops. Ik mag anderen ook graag inspireren in mijn rol als ambassadeur voor de doktersassistenten. Dit doe ik vol enthousiasme op huisartswerkt.nl door te vertellen over innovaties of nieuwtjes binnen de zorgsector.

Hoe omschrijf je jezelf?

Ik word omschreven door familie en vrienden als iemand die van jongs af aan al zorgzaam is. Dit uitte zich door bijvoorbeeld een dekentje over een familie lid te leggen als hij/zij zich niet fit voelde. Ook word ik gezien als iemand die met een dosis humor en positiviteit handelt en klaarstaat voor collega's en patiënten.

Wat doe je voor huisartswerkt (en overige banen?)

Voor huisartswerkt.nl houd ik mij bezig met het schrijven van artikelen over de eerstelijnszorg en zorg ik ervoor dat de verschillende pagina's op het platform worden voorzien van actuele informatie. Ik werk ook nog vier dagen in de week op polikliniek geriatrie in ziekenhuis Nij Smellinghe. In de toekomst zou ik graag aan de slag willen als praktijkondersteuner somatiek of docent Zorg & Welzijn.  

Wat betekent voor jou werkplezier?

Voor mij betekent werkplezier het volgende:

  • Energie krijgen van je werk
  • Een veilige en gezellige werksfeer
  • Voortdurend blijven leren en ontwikkelen
  • Afwisselend werk
  • Ruimte voor eigen ideeën 

Wat zijn je hobby's / nevenactiviteiten?

Ik ben op dit moment vooral erg actief bezig met Aqua sporten en squashen. In mijn vrije tijd mag ik graag tijd doorbrengen met mijn vriend en vrienden. Ik ben ook actief op LinkedIn en houd mij bezig met het volgen van verschillende E-learning/Webinars/cursussen. Ik zit niet snel stil en ben voortdurend bezig met nieuwe hobby's, kennis opdoen of opruimen. 

Waar kan jij midden in de nacht voor wakker gemaakt worden?

Het liefste word ik niet gestoord in mijn slaap. Ik ben ook echt geen ochtendmens. Maar als je mij toch wakker maakt, dan het liefste voor een bord met wentelteefjes en een latte macchiato.

Heb je een vraag aan Manon? Neem contact met haar op via manon@huisartswerkt.nl

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als medisch secretaresse

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon