Terug

Gratis webinar 'ZZP in de huisartsenzorg'

14 maart 2023
2 min
Gratis webinar 'ZZP in de huisartsenzorg'
En weer een leuke gratis webinar, die we graag met jullie willen delen! Op 22 maart om 20.00 uur organiseert NVVPO een live webinar '๐—ญ๐—ญ๐—ฃ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด'. Dit webinar is speciaal voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen, maar ook voor andere zorgprofessionals in de huisartsenzorg. 
 

Niet meer werken als zzp'er?

Op dit moment zijn er veel vragen rondom zzp'ers in de huisartsenzorg. Eerst maakte de Belastingdienst bijvoorbeeld bekend dat praktijkondersteuners-GGZ niet meer als zzp'er mocht blijven werken. Omdat de meeste praktijkondersteuners niet BIG-geregistreerd zijn en omdat ze vaak niet eindverantwoordelijk zijn. Het was daardoor lastig te bepalen of zij niet onder het gezag van de huisarts vallen.
 

Werken als zzp'er mag, maar het blijft een risico

Later bleek deze conclusie onjuist. De Belastingdienst had alleen de nieuwe modelovereenkomst niet goedgekeurd. Dat er geen goedkeuring is gegeven, betekent echter niet dat het niet langer is toegestaan om te werken als POH-GGZ op zzp-basis. Het betekent alleen dat je ervoor moet zorgen dat de feitelijke situatie aansluit bij de voorwaarden voor een zzp-overeenkomst en dat je er niet vooraf al van uit mag gaan dat je het goed geregeld hebt als je een modelovereenkomst gebruikt. 
 

Meer informatie

NVvPO organiseert nu een geaccrediteerde webinar. Tijdens het webinar praten vier specialisten je bij over de voor- en nadelen van het zelfstandig ondernemerschap. Zij geven tips & tricks en vertellen je over de aanpak om zzp’er te worden. Je kunt live al je vragen stellen. Het webinar is dus ook interessant als je al als zzp’er werkzaam bent. Heb je interesse? Meld je aan via de website van NVvPO.
 
Ben je nog geen zzp'er, maar wil je wel meer weten? Dan is het ook interessant om het webinar te volgen. Hier vind je een Stappenplan voor zzp'ers.
Laura
Communitymanager
Laura
Laura heeft als achtergrond Communicatiewetenschappen bij de UvA. Zij is werkzaam als communitymanager bij Huisartswerkt.nl

Reageer op dit artikel

Kom werken in de zorg
als praktijkondersteuner

Klaar in 1 minuut Helemaal gratis

Mail icon